HS: Tieteidenvälinen tutkimus voi olla riski nuorten tutkijoiden akateemiselle uralle

Mikko Salmela ja Kirsi Cheas kirjoittavat Helsingin Sanomissa, miten nykyinen tiedepolitiikka hukkaa tieteidenvälisesti suuntautuneiden nuorten tutkijoiden potentiaalin.

”Tieteen edellytysten vahvistaminen vaatii siten huomion kiinnittämistä tieteidenvälisesti suuntautuneiden nuorten tutkijoiden tieteellisen uran haasteisiin, jotta heidän potentiaaliaan nousta ’huippututkijoiksi’ ei enää hukattaisi. Vasta, kun tieteidenvälisiä tutkijoita kuullaan tasavertaisesti eri tieteenalojen edustajien kanssa, voidaan puhua laaja-alaisesta dialogista, jossa laadukkaan tutkimuksen edellytyksiä voidaan luotettavasti selvittää.”

Lue aiheeseen liittyen myös Mikko Niemelän kirjoitus Helsingin yliopiston tieteentekijöiden blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *